verze pro tisk

Zdravé vaření na titanové pánvi

Synonymem zdravé kuchyně je vaření bez tuku. Jak je to ale se smažením? Je možné smažit na pánvi a zároveň jíst zdravě? S titanovou pánví ano! Jaké výhody pro naše zdraví přináší vaření na titanové pánvi?

Zdravé vaření na titanové pánvi

Titanová pánev: Příprava jídla bez tuku

Titanová pánevnepřilnavý povrch a díky tomu na ní můžete připravovat pokrmy zcela bez nebo jen s minimálním množstvím oleje či tuku. Takový způsob vaření jistě ocení všichni dietáři. Příprava pokrmů bez tuku je také vhodná pro snížení nadváhy, dále při onemocnění cukrovkou 2. typu či metabolickým syndromem.

Kromě toho, že při smažení nemusíte používat olej, připravované potraviny se vám na titanové pánvi nepřipálí. To je ze zdravotního hlediska velmi pozitivní, neboť připálené potraviny mohou obsahovat karcinogeny.

S titanovou pánví vaříte nejen zdravě, ale i chutně

Možná ve vás pojem zdravá kuchyně vyvolává představu jídla bez chuti, to ale při používání titanové pánve neplatí. Pokrmy si nejen zachovávají svou chuť, ale například maso bude propečené a šťavnaté.

[Nahoru ↑]