verze pro tisk

Výhody vaření na titanové pánvi

Titanové pánve umožňují úsporné a především zdravé vaření. Jsou obzvláště vhodné pro přípravu a smažení steaků, řízků, palačinek, míchaných vajíček či rozmanitých pokrmů ze zeleniny, a to s minimálním množstvím oleje. Jejich nepřilnavý povrch zaručuje, že se na nich nepřichytávají zbytky jídla. Se skleněnou poklicí je pak využijete i pro dušení či vaření v páře.

Výhody vaření na titanové pánvi

Titanové pánve šetří energii

Titanové pánve vám také díky akumulaci tepla ve svých zesílených stěnách ušetří energii. Pánev stačí jednou rozehřát a dále můžete plotnu stáhnout na minimum. Při dodělávání jídla můžete sporák často i zcela vypnout, takže vaříte bez jakékoli spotřeby energie. Teplo je v pánvi rozváděno rovnoměrně, takže pokrm se vám nikde nepřipálí. Právě naopak, a ještě k tomu v jídle zůstanou zachovány veškeré vitamíny, minerály a stopové prvky.

Pánve z titanu jsou odolné proti jakémukoliv poškození. Pokud jste si příliš nezvykli na přípravu pokrmů pomocí dřevěných obraceček či vařeček, nevadí. Na titanové pánvi můžete jídlo v klidu míchat lžící či obracet vidličkou, neboť její povrch skvěle odolává kovu. Nemusíte se tedy bát, že pánev poškrabete. Díky tloušťce dna je také naprosto stabilní.

Titanové pánve jsou víceúčelové

Titanové pánve mají sice o něco vyšší cenu než pánvičky z jiného materiálu, avšak o to delší životnost a záruku a nedochází k jejich deformaci (ani při prudkém zahřátí či ochlazení). Kromě toho jsou víceúčelové, v jedné titanové pánvi snadno připravíte řadu pokrmů, na které byste jinak museli využívat celou hromadu běžného nádobí.

Na rozdíl od některých (zejména starších) kousků nádobí je čištění titanové pánve jednoduché, po vaření ji stačí pouze vytřít papírovým ubrouskem nebo omýt klidně i studenou vodou. Zkrátka, používání titanové pánve je snadné a šetří vaši energii, čas a peníze.

[Nahoru ↑]