verze pro tisk

Používání titanového nádobí

Titanové nádobí má široké možnosti uplatnění – můžete jej používat na sporáku i v troubě. Pokrmy dokáže uvařit, podusit, osmažit, zapéct, upéct či ogrilovat, a to zcela bez nebo jen s minimálním množstvím tuku. Navíc má dlouhou životnost a záruku, snadno se udržuje a dokáže ušetřit energii až o 60 %. Jak titanové nádobí správně používat?

Používání titanového nádobí

Titanové nádobí připraví šťavnaté pokrmy

Když si zakoupíte titanové nádobí, je vhodné jej před prvním použitím umýt horkou vodou, osušit a lehce potřít olejem. Následně nádoby zahřejte a olej vytřete. Při dalším použití je zahřejte na maximum a dále už můžete vařit bez oleje či tuku. Samozřejmě můžete pro lepší chuť přidat kapku oleje či tuku, pokud chcete. Záleží jen na vás.

Při běžném používání je ideální titanovou nádobu nejprve rozehřát na maximum – stačí jedna minuta na plotně. Jestli je nádoba správně rozpálená poznáte, když na její dno stříknete trošku studené vody a ta okamžitě zasyčí. Řádné rozehřátí nádoby je důležité především pokud pečete maso, aby se prudkým opečením „zatáhlo“ a zůstalo šťavnaté.

Titanové nádobí vaří jídlo rovnoměrně

Po rozehřátí nádoby můžete výkon sporáku snížit, protože teplo se akumuluje a jídlo se tak dále vaří za rovnoměrné teploty. Jestliže máte rádi pokrmy připravované v páře, stačí nádobu uzavřít skleněnou poklicí, která bývá součástí nádobí. Poklice má důmyslný tvar, díky lemu na její spodní části zůstává zkapalněná pára v nádobě. Pára tak po nádobách nestéká a vaše titanové nádobí i sporák zůstanou čisté.

Ukázka snadného čisění titanového nádobí Pro Titanium Guss

[Nahoru ↑]