verze pro tisk

Co všechno lze v titanovém nádobí připravit?

Titanové nádobí díky své vysoké odolnosti a nepřilnavému povrchu umožňuje nejen klasické vaření, smažení a dušení, ale i pečení, grilování a zapékání, a to bez použití tuku. Jaké pokrmy můžete v titanovém nádobí připravit?

Co všechno lze v titanovém nádobí připravit?

Smažení a dušení? S titanovým nádobím hračka

Smažení v tradičním nádobí není pro náš organismus příliš zdravé, protože abychom zabránili přichycení připravovaných surovin, musíme použít tuk. To však neplatí pro titanové nádobí. Při smažení v titanové pánvi se obejdeme bez kapky tuku, přesto si připravíme třeba šťavnatý přírodní řízek. Trošku oleje je však nutné použít v případě, že smažíme obalované maso či sýr, neboť strouhanka by v pánvi zčernala. Pánev stačí lehce vymazat olejem či tukem.

Dušení pokrmů v titanovém nádobí probíhá díky rovnoměrnému rozšiřování tepla po celé nádobě stejnoměrně a bez vysoušení. Můžeme si tak připravit výtečné masové směsi, různé druhy drůbeže či zeleniny. Dusíme je buď ve vlastní šťávě nebo je podléváme tekutinou, nejlépe vývarem.

Titanové nádobí připraví pokrmy i v troubě

Pečení a grilování je s titanovým nádobím snadné. Připravované pokrmy se nevysoušejí a jsou velmi chutné. Bez námahy si tak přichystáme rozmanité druhy masa, drůbeže, ryb, upéct si můžeme také moučníky. Při grilování je dobré pokrm občas potřít olejem, do kterého pro ještě lepší chuť přidáme koření, abychom docílili křupavé a lahodné kůrčičky.

Zapékání je snadným a rychlým způsobem přípravy jídla. V titanovém nádobí to jde ještě lépe, protože se nemusíme zdržovat s vymašťováním či vysypáváním strouhankou. Pokrmy stačí zapéct s rozšlehaným vejcem, bešamelem nebo jinými omáčkami. Zapékat můžeme maso, drůbež, ryby, zeleninu, brambory, dokonce i toasty či moučníky.

[Nahoru ↑]